maandag 9 mei 2011

Vom Land und Meer

Vom Land und Meer
'Vom Land und Meer - und der Welt dazwischen' is een boek van Gré Stocker-Boon. Ameland komt nadrukkelijk in het boek voor. Het is een persoonlijk document in het Duits geschreven. Gré is geboren in Enhuizen, haar moeder was een Amelandse en zodoende kwam Gré ook vaak op Ameland. Ze heeft er zelfs enkele jaren bij familie gewoond en op school gezeten. Later is ze vertrokken naar Zwitserland en daar getrouwd en blijven wonen. Gré vertelt over haar reis, over haar belevenissen op het geliefde Ameland en haar werkzaamheden in Zwitserland met de vele ontmoetingen op het gebied van muziek, filosofie, kunst en vriendschap.

  • Vom Land und Meer 
  • Gré-Stocker-Boon
  • In eigen beheer uitgegeven
  • 2011
Gré op het strand van Ameland










Labyrint op het strand van Ameland














Koninginnedag feestwagen met Gré haar vader, moeder, ooms en tantes


donderdag 5 mei 2011

Ameland, ander land’

Het is net een stukje buitenland in eigen land… ander land. Dat is dan ook de toepasselijke titel van de eerste complete reisgids over Ameland die in 2008 verscheen en dit seizoen alweer z’n derde druk beleeft. De herdruk van ‘Ameland, ander land’ is een volledig herziene uitgave, waar de kleur en ’t enthousiasme van de makers vanaf spatten. Een uitgave met veel extra’s: nieuwe weetjes, foto’s en verhalen over je favoriete eiland.

‘Ameland, ander land’ is op diverse verkooppunten op het eiland verkrijgbaar.

WaddenDoeBoek

Het WaddenDoeBoek is een gevarieerd vakantieboek voor kinderen. Boordevol eiland- en natuurweetjes, knutseltips, proefjes, spelletjes en nog veel meer! Zo kun je bijvoorbeeld lezen waarom haringen ’s nachts scheten laten en hoe je een echte weervoorspeller wordt. Ook staan in het WaddenDoeBoek de leukste spelletjes voor in het bos en op het strand. En hoe je zelf een vlieger maakt. Eigenlijk teveel om op te noemen. Niet alleen leuk voor kinderen die op waddenvakantie zijn, maar ook voor kinderen die er wonen! Het WaddenDoeBoek is gemaakt door Femke Huijboom (woonachtig op Vlieland) en is voor € 9,95 te verkrijgen in de boekhandel en online te bestellen via www.islandstyle.nl.