woensdag 24 november 2021

Niet dicht te slaan

'Niet dicht te slaan' is het ontroerende en krachtige verhaal van Rosalie, een jonge vrouw, die na een turbulente periode in haar jeugd op zoek gaat naar zichzelf en de waarde van dit leven. Aan de hand van gedichten neemt zij je mee in haar gedachten, gevoelens en levenslessen die zij heeft geleerd. Met grote liefde voor de natuur, haar geloof dat iedereen uniek is en haar besef dat alles in het leven nauw verbonden is met elkaar, laat zij zien hoeveel kleur de wereld met zich meedraagt. Laat je meevoeren in haar verhaal, kom tot nieuwe inzichten en ontdek hoe liefdevol dit leven kan zijn als je ervoor open staat. Dit is een boek dat je leven kan verrijken.

Rosalie Kuiper (2002) is pas zeventien jaar als zij door omstandigheden haar ouderlijk huis verlaat. Schrijven biedt haar troost, geeft haar de woorden die ze niet kan uitspreken en helpt haar gedachten en gevoelens te ordenen. Ze besluit een boek te schrijven over doorgaan waar opgeven op de loer ligt, het verliezen en terugvinden van de weg die je volgt en de schoonheid van het leven. Zelfs donkere perioden hoeven niet te betekenen dat je je nooit meer vrij en liefdevol kunt uiten over het leven. Het resulteert in de prachtige gedichtenbundel Niet dicht te slaan waarin zelfontplooiing en zijn wie je bent centraal staan. Het boek is niet dicht te slaan.

Rosalie Kuiper is de kleindochter van oud-Amelander Lia Hoekstra. Ameland is het eiland van Rosalies voorgeschiedenis en het eiland komt dan ook in het boek voor. Lia Hoekstra zegt over het boek: "Op 16 november werd haar dichtbundel 'Niet dicht te slaan' officieel uitgegeven; het vervulde deze oma met trots."

Het boek is via deze link te bestellen.

  • Niet dicht te slaan
  • Rosalie Kuiper
  • Uitgegeven via Bookschout
  • ISBN 978-94-645-0046-2
  • 16 november 2021
  • € 16,99

Geen opmerkingen: