zondag 17 juli 2022

WPDetails #18

WPDetails #18
'WPDetails' is het personeels- en relatiemagazine van Wagenborg Passagiersdiensten. Het thema van nummer 18 is Kleurrijk. En wat een kleurrijk nummer is het geworden. WPDetails is een zeer lezenswaardig blad dat een inkijkje geeft in de praktijk van een veerdienst en kennis laat maken met medewerkers en reizigers. Ook is er aandacht voor een collega rederij, in dit nummer is dat Northlink Ferries Scotland.

Maya Wildevuur is wel een van de kleurrijkste geïnterviewden in nummer #18. De kunstenares woont in Groningen; haar link met de eilanden ligt in het feit dat ze op zowel Schiermonnikoog als Ameland heeft geëxposeerd. In rubriek 'Oertocht' komen reizigers aan het woord, kleine stukjes tekst die aanstippen waarom de mensen aan boord stappen en wat ze er zo mooi aan vinden. 

De kleermaker van de kapiteins heeft een artikel. Van der Gang Herenkleding heeft de gezagvoerders van de veerboten in een nieuw jasje gestoken. Eshter Oud maakte een testvaart en vertelt dat ze respect heeft gekregen voor de mensen van Wagenborg. In het artikel 'Ruiken aan een kleurrijk verleden' wordt verteld over de grondleggers van het concern Wagenborg: Egbert Wagenborg en Abelina Lukkina Vegter. We zijn dan eind 19e eeuw en in de eerste helft van de 20ste eeuw beland. 

In de rubriek 'Ondernemer in beeld' is het de beurt aan Osorio, het restaurant aan de Strandweg van Nes, met Daniëlle en Ricardo aan het roer. "Wereld aan kleuren en smaken op de bord" heet het stuk een daar is niets aan gelogen. Een aan te bevelen restaurant. Eilandbewoners, natuurbeheerders en medewerkers komen aan bod en ook directeur Ger van Langen staat, behalve met het voorwoord, in het blad. Ger kreeg eind april namelijk een lintje en is nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat mocht vanzelfsprekend niet onvermeld blijven. Rondje Ameland, Shantykoor en theater van Sameland worden in het zonnetje gezet. Sameland, het gezelschap dat fantastische producties opvoerde is niet van het toneel verdwenen, kunnen we lezen in deze WPDetails. We verheugen ons al op wat ze nu weer tevoorschijn toveren. Jacoba Oud staat als 'Vaste reiziger in beeld' op de achterkant. Deze editie is weer een bijzonder informatief blad geworden. Petje af.

WPDetails wordt gratis huis aan huis bezorgd op de eilanden Schiermonnikoog en Ameland. Op Vraag & Aanbod Ameland wordt een exemplaar gratis aangeboden. Wie het eerst komt ...

  • WPDetails #18
  • Uitgegeven door Wagenborg Passagiersdiensten
  • Jaargang 7 - Juli 2022

Geen opmerkingen: