woensdag 15 september 2010

De smaak van de Wadden

Eerder dit jaar kwam het boek de smaak van de Wadden uit. De Smaak van de Wadden is een bijzonder kijk- en leesboek dat de sfeer van de eilanden overbrengt. De natuur, de bijzondere aspecten van de Wadden, landbouw, visserij, historische en culturele achtergronden worden in beeld en verhaal belicht. De mensen die er leven komen aan het woord. Zij houden het gebied leefbaar en vertellen over de passie voor hun eiland. Het landschap heeft een belangrijke functie in het dagelijks leven van de eilandbewonders en van hen die er hun inkomsten uit moeten zien te verwezenlijken. In dit boek is veel aandacht voor het culinaire erfgoed van de Wadden. Producten uit zee op ambachtelijke wijze gevangen, maar ook van het land met respect voor de natuur geteeld. Lokale producenten geven uitleg over hun werkwijze, koks op de eilanden bereiden een gerecht met streekproducten en geven hun receptuur prijs, zodat u een vleugje 'Smaak van de Wadden' in huis kunt halen.

Een van de recepten in het boek is de onvolprezen mosterdsoep van Hieke van der Laag. Het is heel bijzonder dat zij haar geheim prijsgaf. Deze uitgave mocht haar soep publiceren. Wil je snoepen van die lekker soep van Amelander mosterd? Koop dan het boek. Het staat er echt in, maar op de foto hebben we het toch nog even geheim gehouden.
  • De Smaak van de Wadden
  • Anette van Ruitenberg - tekst
  • Ruth de Ruwe - fotografie
  • Fontaine Uitgevers
  • ISBN 978 90 5956 3391
  • € 18,50
  • 2010

Het geheime recept van Hieke van der Laag staat echt in het boek 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten