maandag 22 augustus 1994

De Hoed en de Rand

De HOED en de RAND
'De Hoed en de Rand' is een boekje geschreven door Gerrit D. Bakker, met op de voorkant een illustratie van Martin Marra. Gerrit Bakker werkte in Museum Sorgdrager en het viel hem op dat veel mensen de betekenis van gezegdes niet meer weten. Bij een rondgang door het museum kwam hij objecten tegen die een rol spelen in zegwijzen. In het boekje heeft Gerrit Bakker een aantal gezegdes verzameld en verduidelijkt aan de hand van voorwerpen die men in het museum tegen kan komen. Ook zijn objecten uit Museum Swartwoude meegenomen in het boekje. De titel 'De Hoed en de Rand' betekent dat men ergens het fijne van wil weten.

Het boekwerkje was bijna gereed - de drukproeven waren klaar maar het moest nog gedrukt worden - toen Gerrit Bakker onverwacht stierf. “Mede vanuit de behoefte de nagedachtenis aan onze medewerker in ere te houden, heeft het bestuur van onze stichting dit boekje uit willen geven”, schrijft Oense Straatsma als voorzitter van Stichting De Ouwe Pôlle Ameland. De uitgave is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Ameland.

  • De HOED en de RAND - Uitdrukkingen, spreekwoorden en zegswijzen verklaard aan de hand van voorwerpen in de musea van de stichting De Ouwe Pôlle Ameland
  • Gerrit D. Bakker
  • Uitgegeven door De Ouwe Pôlle Ameland
  • ISBN 90 801350 3 8 
  • Augustus 1994
De HOED en de RAND

Beleef je plezier aan dit blog en helpen de posts je op weg uitgaven over Ameland te vinden? Doneer dan op Ko-fi een kopje koffie van € 2,-- als waardering voor de blogger 💜.  Klik hier voor de link.