maandag 27 februari 2017

De dood van een mooie vrouw

De dood van een mooie vrouw
‘De dood van een mooie vrouw’ is het solodebuut van Lies van der Wal - Oosterhoff uit Aduard. Het spannende verhaal speelt zich af op Ameland. Je verwacht het niet op dit eiland, maar in het verhaal van Lies wordt er een moord gepleegd. Ze wordt gevonden op het Oerd. De schrijfster maakt er een spannende geschiedenis van, met uitstapjes naar allerlei terreinen en wetenswaardigheden.

Ameland komt op een heel nare manier in het nieuws en at is wat het Waddeneiland absoluut niet kan gebruiken. Het zou maar gasten afschrikken. Het eiland mag zich gelukkig prijzen dat het fictie is, een boek om mee te nemen naar het strand om daar in alle rust en vrijheid te genieten van de omschrijvingen van bekende plekjes waar onwaarschijnlijk spannende dingen plaatsvinden.

Op Vraag & Aanbod Ameland staat een tweedehands exemplaar te koop (april 2022).

  • De dood van een mooie vrouw
  • Lies van der Wal - Oosterhoff
  • 2017
  • In eigen beheer uitgegeven
  • ISBN9789402161397
  • € 25,96

 

Te koop via de Amelander boekhandel of te bestellen via deze link.


Lees hier meer over De dood van een mooie vrouw


Beleef je plezier aan dit blog en helpen de posts je op weg uitgaven over Ameland te vinden? Doneer dan op Ko-fi een kopje koffie van € 2,-- als waardering voor de blogger 💜.  Klik hier voor de link.


woensdag 15 februari 2017

Column - Soep

Hidde Dirks Kat
Afgelopen weken kon er gestemd worden op een poll betreffende Hidde Dirks Kat. Moet het beeld op een hogere sokkel, moet hij verplaatsen of moet er juist helemaal niets gebeuren? Dat was de vraag en 151 mensen lieten een stem achter.

Of dit representatief is voor de Hollumer bevolking, wilde dorpswandelingenrondleider en genealoog Pieter Jan Borsch tijdens de Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelang Hollum weten. “Hollum heeft 1200 inwoners!” Die 1200 kunnen niet allemaal lezen en schrijven, een respectabel deel ervan ligt nog in de luiers, en dan is er ook nog een categorie die het niet zo heeft op digitale polls. Evenzogoed zeggen 151 stemmen wel iets; ze geven een indicatie waar op voort te borduren is. Het geeft het bestuur van Dorpsbelang Hollum een steun in de rug als ze om advies wordt gevraagd. Het zegt meer dan stemmen bij handopsteken in de gelagkamer van Herberg De Zwaan. Het café was weliswaar goed bezet tijdens de jaarvergadering, maar 151 mensen zaten er niet. Waar er bij Dorpsbelang Hollum geen denken aan is om bij politiek gevoelige onderwerpen een ledenraadpleging te houden, opdat er een door de Hollumers gedragen advies aan bijvoorbeeld de gemeente kan worden gegeven, was dat als donderslag bij heldere hemel geen enkel punt toen het ging om de sokkel van Hidde Kat. Het democratisch gehalte van Dorpsbelang Hollum is even grillig als het weer, maar soep is er niet van te koken.

Evenzogoed: Hidde Kat blijft staan waar en zo die staat. Laag bij de grond, zodat je als wandelaar de beste man in de ogen kunt kijken. Je moet er even voor naar het tegelpaadje lopen, maar dan kun je het bolle buikje, de kuitbroek, de flappen aan de 18e eeuwse overjas en het keurige vestje van heel dichtbij bekijken. Gelegenheid genoeg, je moet het alleen even weten te vinden. Aan de vindbaarheid kunnen dorpswandelingenrondleiders bijdragen. En Dorpsbelang Hollum, in het kader van het Hidde Dirks Kat-jaar 2018, vast en zeker ook wel.

Jeanet de Jong

donderdag 2 februari 2017

Ameland InZicht 15

Ameland InZicht 15
Ameland in Zicht nummer 15 is het voorjaarsnummer van 2016. Een lekker nummer. Vol voorjaar, mensen die voor de liefde naar het eiland zijn gekomen, serenades aan een nieuw seizoen, een miss die Ameland in haar hart heeft gesloten en sèle met Vaje.

Ameland InZicht 15 is in de boekhandels op Ameland te koop, op de veerboot en in de kiosk in het wachtlokaal op de pier van Holwerd. Heel wat lees- en kijkplezier, want niet alleen de verhalen zijn om te smullen, ook de foto's zijn een verrukking om naar te kijken.

Het magazine is online via de webshop van de VVV Ameland aan te schaffen. Je kunt ook een abonnement nemen, natuurlijk, met elke keer een feestje als het blad op de mat valt.

  • Ameland InZicht15
  • Lente 2016
  • Uitgever Henk Huizinga
  • € 5,95