donderdag 19 januari 2023

Nieuwe Ameland Huuskes

Ameland Huuske 15
Serie 2 van de Ameland Huuskes ligt bij de drukker. Volgende week zijn ze op het eiland en kunnen ze worden uitgeleverd. De Ameland Huuskes van serie 2 kunnen al wel worden besteld. Deze tweede serie bestaat uit zes nieuw huuskes en de vuurtoren. Het icoon van het eiland is een hardloper gebleken en zodoende is die nogmaals aan de nieuwe serie toegevoegd. 

De Amelander Musea verkopen in de vuurtoren zelf een kaart met informatie over de toren op de achterkant. Het is een speciale uitvoering. Zo bestaat er in deze serie ook een Ameland Huuske van de vakantiehuisjes op Oranjeweg 41. Driekwart van de oplage is voor de beheerders van Oranjeweg 41 zelf en een kwart komt beschikbaar voor verzamelaars en liefhebbers van de Ameland Huuskes. 

Kaartje nummer 16 is het bouwplaatje van de toren van Ballum. Dit is een extra bouwplaatje, op A6 formaat, prentbriefkaartformaat. De toren is in dezelfde verhouding als alle Ameland Huuskes getekend. Dit vulde niet een A5 kaart en is daarom op prentbriefkaart formaat gedrukt. Bij een stapeltje proefdrukken van dit kaartje is een foutje ingeslopen: er staat 'Camminghastraat, Buren' op. Deze kaartjes geven we gratis mee aan wie de nummers 10 tot en met 17 bestelt. De kaartjes kosten € 3,-- per stuk. 

De hele serie, tijdelijk inclusief de toren van Ballum, kost € 21,-- voor wie de Ameland Huuskes afhaalt op Westerlaan 8 in Hollum. 

We sturen de kaartjes ook van harte op. Dan kost de hele serie, inclusief de gratis toren van Ballum € 24,50 (januari 2023). 

Bestellen kan via jeanet.de.jong@knid.nl of bel even naar 06 213 218 213 of bel aan op Westerlaan 8 in Hollum.

Bekijk hier alle 9 van Serie 1 of tik Ameland Huuskes in bij Zoeken in dit blog. Serie 1 is nog compleet leverbaar.

Serie 2 bestaat uit:

Ameland Huuske 17
10. Oranjeweg 41
11. Oude Gemeentehuis/ Galerie Philadelphia
12. Museum Swartwoude 
deel I
13. Museum Swartwoude 
deel II
14. Freulehuuske
15. Vermaning in Nes
16. Toren Ballum 
17. Vuurtoren
  • Serie 2 Ameland Huuskes
  • Ameland Pers uitgeverij
  • Januari 2023
  • € 3,-- per stuk
Ameland Huuske 10

Ameland Huuske 11

Ameland Huuske 12

Ameland Huuske 13

Ameland Huuske 14

Ameland Huuske 15

Ameland Huuske 16
Geen opmerkingen: