woensdag 14 april 2021

Tim en het mysterie van Ameland

'Tim en het mysterie van Ameland' is een kinderboek dat eind april uitkomt. Het is een spannend avontuur over de jongen Tim, die met zijn ouders op Klein Vaarwater zit.  Met zijn metaaldetector struint hij over het strand en door de duinen en zo komt hij op het Oerd terecht. En dan gebeurt het!

De schrijver is Meindert Marinus, de illustraties zijn van Linda Vloedgraven.

Je kunt nu al intekenen op het boek door je naam, e-mailadres en telefoonnummer onder vermelding van 'Tim en het mysterie van Ameland' en het aantal exemplaren dat je wilt bestellen door te geven. Je kunt het boek, zodra dat op Ameland is aanbeland (eind april), afhalen bij de uitgever op Westerlaan 8 in Hollum. Het boek kost € 12,50 en is spannend voor eilandkinderen en vakantiegangers (en voor hun ouders en opa's en oma's). 

Intekenen is gesloten, het boek is op diverse adressen te koop.


Het is zijn eerste boek. Meindert Marinus (51) uit 't Harde werkt als persoonlijk begeleider met ouderen en mensen met een beperking. Met zijn onderneming Anziani stelt hij hen in staat langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Als hij dan tijd heeft voor vakantie en ontspanning, brengt hij die graag op Ameland door. Al van kleins af aan spendeert hij zijn vakantiedagen op vakantiepark Klein Vaarwater. Toen hij als volwassene het Oerd bezocht was het gebied gehuld in een dikke mist, voor hem de inspiratie voor ‘Tim en het mysterie van Ameland’.

‘Tim en het mysterie van Ameland’ is een spannend kinderboek. Hoofdrolspeler Tim Kleijn neemt je mee op een avontuur met zijn metaaldetector. Hij gaat naar Ameland op vakantie en is ervan overtuigd is dat hij met zijn metaaldetector een schat zal vinden. Maar wat als die schat niet gevonden had mogen worden?
Tim moet beslissen wie hij kan vertrouwen. Misschien is die zonderlinge, oude man niet zo gek als iedereen beweert.
En wat heeft Ritskemooi, de Oerdheks hier toch allemaal mee te maken? Tim zijn vader zegt hem steeds dat heksen en betoveringen niet bestaan. Zeker niet op een prachtig, rustig eiland als Ameland. Wat als hij ongelijk heeft?
Aan Tim de taak om het mysterie op te lossen voordat hij en zijn familie een wel heel lange “vakantie” op het eiland tegemoet gaan.

Het boek is avontuurlijk en heeft een uiterst verrassend slot, zo verrassend dat het verhaal ook voor volwassenen leuk om te lezen is. 

Het boek is te koop bij:

- VVV Ameland Nes en Hollum
- Boekhandel van den Brink in Nes
- Primera in Buren
- Galerie Ameland in Nes
- Enjoy Books in Hollum
- de vuurtoren van Ameland
- Museum Swartwoude in Buren
en bij de uitgever op Westerlaan 8 in Hollum
  • Tim en het mysterie van Ameland
  • Meindert Marinus - tekst
  • Linda Vloedgraven - illustraties
  • Ameland Pers Uitgeverij
  • ISBN 9789079945122
  • 30 april 2021
  • € 12,50

Geen opmerkingen: