woensdag 16 maart 2022

'Storm wil naar zee' is te koop

Storm wil naar zee
Het boekje 'Storm wil naar zee' is te koop. Na een periode van crowdfunding, tekenen én paarden haken kan Dieuwke Veldhuizen eindelijk haar eerste boek aan jullie presenteren. ‘Storm wil naar zee’ neemt je mee naar het Ameland van de vorige eeuw, toen de reddingboot er nog echt op uittrok om schippers in nood te redden. Storm wil op avontuur, hij droomt van het strand en de zee. Als lezer zit je op de eerste rang om te zien hoe hem dat vergaat.

Het boekje is een schatje, uitermate geschikt als kraamcadeautje, voor in de sok, voor in de cadeaula om nog eens een boekje op reserve te hebben liggen, voor school, voor je kleine kinderen of je kleinkinderen, voor je neefjes en nichtjes en je buurtjes. Het boekje is om voor te lezen en samen met de kleintjes de tekeningen te bekijken. Iedere pagina bevat een stukje verhaal en een bijpassende illustratie. Allemaal getekend door Dieuwke Veldhuizen zelf.

Hebben jullie het verhaal uit dan zijn er nog wat extraatjes achterin het boek te vinden. Praat nog eens na over het avontuur van Storm en het werk van de reddingboot met de vertelplaat of kleur je eigen Storm zo mooi mogelijk in met de kleurplaat.

Waar Dieuwke knuffelbeesten haakte voor de crowdfunding kun je zelf vingerpoppetjes haken die het verhaal nog beeldender zullen vertellen. Het haakpatroon vind je achterin in het boek.

De knuffels en andere tegenprestaties vanwege de crowdfunding hebben hun bestellers inmiddels bereikt. Zij kregen daarnaast nog een mooie bijpassende boekenlegger cadeau. Dat is het voordeel dat voorbestellers hebben. De boekenschrijver en -tekenaar is samen met de uitgever door dit soort voorintekenacties verzekerd van een bepaalde afzet, waardoor de beslissing over de grootte van de oplage en of het haalbaar is het boekje uit te geven makkelijker kan worden genomen. En dit boekje had een stevige basis en kon zonder probleem naar de drukkerij worden gestuurd.

Van de verkoopprijs van €14,50 doneert Dieuwke 1 euro aan Stichting Paardenreddingboot Ameland, zodat niet alleen Storm maar vele paarden na hem met de paardenreddingboot naar zee kunnen. Bezoek dus ook zeker eens een demonstratie. De eerste, sinds een hele tijd vanwege de coronamaatregelen, is op 16 april. De demonstratie data staan in de agenda op de website van Persbureau Ameland.

‘Storm wil naar zee’ is te verkrijgen bij de volgende verkooppunten:

 1. Maritiem Museum Abraham Fock in Hollum
 2. VVV Ameland in Hollum en Nes
 3. Enjoy Books in Hollum
 4. Boekhandel van den Brink in Nes
 5. Primera in Buren
 6. WPD Plaza in Holwerd
 7. Dorpswinkel Joh. Greidanus in Ysbrechtum 
 8. Boekhandel Van der Velde in Sneek
 • Storm wil naar zee
 • Dieuwke Veldhuizen illustraties en tekst
 • Charlotte Penders charming-stories.com redactie en vormgeving
 • Ameland Pers uitgeverij
 • ISBN 9789079945085
 • € 14,50
 • 16 maart 2022

Geen opmerkingen: