woensdag 23 maart 2022

Oproep materiaal recreatiegebied Ballum

Kunstmaand in De Wijde Blik van Roosdunen
Jan de Koning, we kennen hem van het boek over Boomhiemke 'Van tenthuisje tot duinvilla' is met een nieuw boek bezig over de toerismegeschiedenis van Ameland. Deze keer stort hij zich op het recreatiegebied ten noorden van Ballum. 

Hij schrijft in deze uitgave in wording over de camping, het bungalowpark, het strandpaviljoen en alles van dat gebied dat met recreatie te maken heeft. De Koning roept op om fotomateriaal beschikbaar te stellen en verhalen door te geven. "Zo’n boek wordt natuurlijk alleen maar aantrekkelijker als er ook mooie foto’s van het gebied in te vinden zijn. Ik heb ondertussen al heel wat mensen gesproken en heb langzamerhand al een mooi beeld van de geschiedenis." Meer verhalen zijn welkom, roept de schrijver op. "Wie kan mij helpen aan representatief fotomateriaal, vooral van het kampeerterrein in de zestiger jaren en wie kan mij nog mooie verhalen vertellen uit de geschiedenis van dit recreatiegebied?" 

Prentbriefkaart van het tentenkamp
De Koning is in januari 2022 begonnen aan het boek. In de maanden ervoor heeft hij research gedaan en veel gesprekken gevoerd. "Maar ik merk dat er nog heel wat ontbreekt en ik zal in de komende maanden nog veel meer onderzoek moeten doen en gesprekken moeten voeren," zegt De Koning. Wanneer het boek verschijnt kan hij nog niet zeggen. Eerst moet de onderzoeksfase worden afgerond.

Zo'n oproep om materiaal en verhalen aan te leveren is natuurlijk niet aan dovemansoren gericht.  Dat moet toch een bult aan informatie opleveren, zodat het een fantastisch boek gaat worden. Wie wat heeft en wie wat weet kan zich richten tot Jan de Koning. Zijn e-mail adres is jwdekoning50@gmail.com 




Geen opmerkingen: