maandag 7 februari 2011

Pôllepraat februari 2011

Pôllepraat 63
Magazine Pôllepraat is het orgaan van Stichting De Ouwe Pôlle Ameland. Het blad verschijnt drie keer per jaar. Op de voorpagina van dit nummer prijkt een foto van de onlangs gestopte volksdansgroep. Deze Pôllepraat is op A5 formaat.

Voorzitter van De Ouwe Pôlle, Albert de Hoop, schrijft in zijn voorwoord over de inzet van vrijwilligers en over Oene Straatsma, die na 14 jaar noeste arbeid een boek over de boerenstand op Ameland heeft gepubliceerd. Het is het boek Een en al boerderij op Ameland.

In deze Pôllepraat staat een verlag van de lezing van Mathilde Jansen over het Amelander dialect. Tevens staan er brieven in die Ietje van der Meij stuurde naar Jan Visser, vol wetenswaardigheden van Ameland in het jaar 1914. Michiel Zonnevylle schrijft over Hein de Bruin een Pieter Jan Borsch over het Jelle Hansenpad. Het artikel over De dam van Berkhout beslaat vele pagina's. Over die Berkhout en die dam schreef Corine Nijenhuis de historische roman Waddenwolf. Ids Polet schrijft over de oorlogsjaren en Michiel Zonnevylle over Schilders in het Westland. Kortom, weer een uiterst interessante Pôllepraat. Er staat een foutje in: de nieuwe website van Jan Bleeker, die in december 2010 Website van de Maand was, kreeg die titel niet van de VVV maar van Persbureau Ameland, die sinds januari 2010 elke maand een website op of over Ameland uitkiest als WvdM. Bekijk ze hier.

  • Pôllepraat nummer 63
  • Uitgegeven door Stichting De Ouwe Pôlle
  • Februari 2011

Geen opmerkingen: