dinsdag 8 juni 2021

Martijn van der Zande - Kade van Nes


De over-overgrootouders van Martijn
Martijn van der Zande maakt een lied over een geliefd familielid. Over zijn oma. Hij is een songschrijver uit Groningen met Friese roots. Door een samenloop van omstandigheden schreef hij dit lied voor de mensen op Ameland. Het nummer dat 'Kade van Nes' heet, is onlangs uitgekomen en inmiddels via verschillende radiostations in Nederland te horen.
 Ameland wordt op een kleurrijke manier beschreven. DJ Eric Bats van Radio Noord noemt het 'Een ode aan het eiland'. Omrop Fryslân en Radio Drenthe draaien de single inmiddels ook.

Martijn zingt onder meer over Ut Skoalhuus in Hollum. "Dit was de eerste school voor Christelijk onderwijs op Ameland en mede-opgericht door mijn over-overgrootvader. Hierbij een foto van mijn overgrootouders Tjeerd en Grietje de Boer, die begraven liggen naast de kerk in Hollum."

De cd hoes
Martijn van der Zande zou het fantastisch vinden als het lied bekend wordt op Ameland en via de afspeellijsten in winkels, cafés en restaurants te horen is. 

Wat het Ameland Boeken blog betreft verdient dit lied het om gehoord te worden. En dat begint bij delen van deze post. Delen dus, en luisteren.

  • Kade van Nes
  • Martijn van der ZandeGeen opmerkingen: