woensdag 24 maart 2021

De Zoete Zusjes gaan op vakantie

De Zoete Zusjes gaan op vakantie naar Ameland. De Zoete Zusjes Saar en Janna zijn bekend van YouTube. Ze hebben met hun kanaal De Zoete Zusjes meer dan 500.000 volgers. Over hun avonturen op Ameland is een filmpje en een boek gemaakt.

Ga met de Zoete Zusjes mee op reis naar een prachtig eiland (dat is dus Ameland). Spreken ze daar wel Nederlands? Dat maakt niet uit, als er maar genoeg te doen is! Je kunt er strandjutten, ijsjes eten, fietstochten maken, mee met de vissersboot, wadlopen en zelfs zeehonden zien. Samen met papa, mama en broer Bram beklimmen Saar en Janna een oude vuurtoren, wandelen ze over een blotevoetenpad en bezoeken ze het Juttersmuseum. En wat vindt Saar in zee? Is dat soms flessenpost? Het wordt een vakantie om nooit te vergeten! Een vakantieboek om zelf te lezen vanaf 7 jaar. Voorlezen vanaf 4 jaar.

Jammer dat de Zoete Zusjes in het filmpje een mini vuurtoren hebben die helemaal niet lijkt op de Amelander vuurtoren. Dat is een missertje. Als je een verhaal maakt over Ameland dan gebruik je een toren met rode en witte strepen en niet die van Zeeland die rood en wit gespiraald is. Een prachtige toren, hoor, maar eentje voor een ander verhaal.

De Zoete Zusjes is een concept dat staat als een huis. Familie De Zoete moet wel een beetje oppassen dat de meisjes (en ook papa en mama) niet al te gemaakt worden, want dat lijkt, getuige het filmpje, nu wel te gebeuren. De tekeningen van het boek zien er subliem uit en de uitvoering van het boek is ook bijzonder aantrekkelijk. Wat de inhoud betreft is het spijtig dat het een opstapeling van activiteiten is en niet zozeer een verhaal met een kop en een staart. 

  • De Zoete Zusjes gaan op vakantie
  • Hanneke de Zoete
  • Illustraties van Iris Boter
  • Kosmos uitgevers
  • ISBN 9789043922760
  • € 13,99
  • April 2021Geen opmerkingen: