dinsdag 14 mei 2024

Presentatie Sprookjes van Deirdre in de Heerskamer van Herberg De Zwaan


Zaterdag 18 mei is de presentatie van het sprookjesboek van Dimphy Timmers (1951 - 2023). Het boekje is al te bestellen. Van elk voor zaterdag besteld boekje bij Peter van Noort gaat een euro naar het aquarium van Ambla. Hieronder staat het banknummer waar je kunt bestellen en betalen. 

Dimphy was een vertelster. Dat deed ze haar hele leven graag. Ze was dan ook lid van vertelgroep Ameland Vertel! Van een aantal verhalen die ze zelf schreef wilde ze een boekje laten maken. Dat boek is er nu, postuum. Acht van Dimphy's verhalen zijn gebundeld in 'Sprookjes van Deirdre'. Natuurlijk komt Ameland in de bundel voor. Een mooi voorbeeld is 'De Venkrijs'. De locatie op het eiland is erin te herkennen. Pas maar op, als je ergens tussen Hollum en Ballum de duinen in gaat. Dimphy wist zeker dat de venkrijs, ontsproten aan haar brein, daar zijn thuis heeft. 

Het is een schattig boekje geworden, een mooi cadeauboekje met wonderschone illustraties van Val Tatarinov, bekend als Valta. Het boekje heeft een hard kaft gekregen, dankzij helpende handen en enkele sponsoren in Hollum. Dat maakt het helemaal af. Dankzij die sponsoren kan de uitgave voor een wel zeer billijke prijs worden aangeboden.

Sprookjes
Het is een boekje waarvan je wenst dat het in elke boekenkast van elk Amelander huis en vakantieverblijf te vinden is. Het is een juweeltje om voor te lezen aan je kinderen en een pracht om samen met opa en oma de illustraties bij de verhalen te bekijken.

Het sprookjesboek ligt nog niet in de winkel, dat ligt het pas na de presentatie op 18 mei 2024. Wel is het al te bestellen bij Peter van Noort, die het boekje in Dimphy's naam uitgaf. Voor elk exemplaar dat via hem wordt voorbesteld schenkt hij een euro aan Ambla aan het Middelbô'd voor de aanschaf van het aquarium. Dimphy was jarenlang vrijwilligster in woonzorgcentrum De Stelp.

Wil je deze uitgave niet missen? Maak dan voor elk voor te bestellen exemplaar € 12,50 over naar:

  • NL60 SNSB 8839 6801 79
  • t.n.v Peter van Noort Hollum
  • o.v.v. Sprookjes [en je naam]

Het boekje is af te halen tijdens de presentatie op 18 mei 2024 in de Heerskamer in Herberg de Zwaan. De presentatie is om 14:00 uur. De aanschaf van het boekje is tevens een uitnodiging om bij die presentatie aanwezig te zijn. Daar wordt verteld over het boek, komen drie verhalen aan bod en is tussendoor sprookjesachtige muziek te beluisteren. In de Heerskamer zijn tevens de acht originele schilderijtjes van de illustraties bij de verhalen te zien. Wie nu het boekje bestelt krijgt er een mooie boekenlegger bij cadeau. Zolang de voorraad strekt.

Wie zaterdag spontaan aan komt waaien om deze presentatie mee te maken is ook van harte welkom.

  • Sprookjes van Deirdre
  • Dimphy Timmers
  • Uitgegeven door Peter van Noort in samenwerking met Ameland Pers Uitgeverij
  • ISBN 978 90 79945 09 2
  • 18 mei 2024 - nu al wel te bestellen
  • € 12,50

Geen opmerkingen: