maandag 6 mei 2024

Lourdestocht op Tweede Pinksterdag

Selma vertelt een juttersverhaal
Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei 2024, is er een extra Oerdrit met de Strandexpress van Piet van Tuinen. Het is de Lourdestocht, een onvergetelijke Oerdrit inclusief drie verhalen. Piet vertelt zelf over de geschiedenis van de Oerdritten. Selma Dubbeld vertelt het bijzondere en waargebeurde verhaal over het aanspoelen van een deklast, waardoor het strand bezaaid lag met vele kubieke meters van de mooiste planken en balken. Het bracht de jutterskoorts op het eiland tot hoogte die door geen thermometer meer te meten was én het had een bijzonder genezend bijeffect. Wat Lourdes daarmee te maken heeft? Selma gaat het bij paal 21 vertellen.

Joke Mosterman vertelt op het oostelijke puntje van het eiland, op de Ho’n, waar dat juttershout allemaal gebleven is. Een verhaal met prachtige anekdotes en hilarische wendingen. Ook haar verhaal berust op waarheid; laat de strandvonder het maar niet horen!


De opstapplaats is strandopgang Nes. Jeanet de Jong speelt daar wat deunen op de trekharmonica. Als de trekzak stil valt vertrekt de Strandexpress over het strand richting het oosten.

Deze Lourdestocht is een samenwerking van de Strandexpress en vertelgroep Ameland Vertel!

Inclusief de verhalen, elk van ongeveer een kwartier, duurt deze Oerdrit pak hem beet tweeëneenhalf uur. 

De Lourdestocht kost € 27,50 inclusief koffie of thee of limo en koek. Een plaatsje reserveren kan via de website van Strandexpress of via VVV Ameland.
Je kunt ook even bellen met Piet: 0519 554116 of 06 538 38 512


Lourdestocht
20 mei 2024
13:30 uur vanaf Strandopgang Nes


Strandexpress


Geen opmerkingen: