vrijdag 14 juni 2024

Kat Dag 2024

Op 14 juni 2024 is het 276 jaar geleden dat Hidde Dirks Kat in Hollum werd geboren. Hij werd 76 jaar oud en stierf in januari 1824, afgelopen januari precies 200 jaar geleden.

Ter ere van commandeur Kat is deze dag uitgeroepen tot Kat Dag en zijn er twee activiteiten waar zijn verhaal wordt verteld.

Ten eerste kun je om 14:00 uur meelopen met het Verhalenpad van Hidde Kat, een wandeling vanaf zijn beeld aan de H.D. Katstraat van ongeveer anderhalf uur, door Hollum. Deze editie is een speciale, die eindigt in het Stalhuus in de Burenlaan. Daar is om 15:30 uur een presentatie van het sprookjesboek Sprookjes van Deirdre en de eerste dag van een driedaagse tentoonstelling van drie Amelander kunstenaars.

Ten tweede wordt vanavond om 20:00 uur de muzikale voorstelling Kruiend IJs en Noorderlicht gespeeld in de Vermaning in Nes. Deze voorstelling duurt een uur en neemt je mee in een tuimeltrein van emoties, via Hamburg over de Noordzee, door de Noorse Zee naar de Groenlandse Zee, over ijs en langs bessenstruiken, onder noorderlicht tot aan de toog in de Leste Stuver in Hollum.

Lees hier meer over deze twee activiteiten.Geen opmerkingen: