dinsdag 16 april 2024

Sprookjes van Deirdre

Dimphy Timmers (1951 - 2023) was een vertelster. Dat deed ze haar hele leven graag. Ze was dan ook lid van vertelgroep Ameland Vertel! Van een aantal verhalen die ze zelf schreef wilde ze een boekje laten maken. Dat boek is er nu, postuum. Acht van Dimphy's verhalen zijn gebundeld in 'Sprookjes van Deirdre'. Ameland speelt er een rol in, vooral in 'De Venkrijs'. De locatie op het eiland is erin te herkennen. Pas maar op, als je ergens tussen Hollum en Ballum de duinen in gaat. Dimphy wist zeker dat de venkrijs, ontsproten aan haar brein, daar zijn thuis had. 

Het is een schattig boekje geworden, met wonderschone illustraties van Val Tatarinov, bekend als Valta. Het boekje heeft een hard kaft gekregen, dankzij enkele sponsoren in Hollum. Dat maakt het helemaal af.

Het sprookjesboek ligt nog niet in de winkel, dat ligt het pas na de presentatie op 18 mei 2024. Wel is het al te bestellen bij Peter van Noort. Voor elk exemplaar dat via hem wordt voorbesteld schenkt hij een euro aan Ambla aan het Middelbô'd voor de aanschaf van het aquarium. Dimphy was jarenlang vrijwilligster in De Stelp.

Het is een mooi cadeauboekje geworden, een waarvan je wenst dat het in elke boekenkast van Amelander woningen en vakantiehuizen te vinden is.

Wil je deze uitgave niet missen? Maak dan voor elk voor te bestellen exemplaar € 12,50 over naar:

  • NL60 SNSB 8839 6801 79
  • t.n.v Peter van Noort Hollum
  • o.v.v. Sprookjes [en je naam]

Het boekje is af te halen tijdens de presentatie op 18 mei 2024 in de Heerskamer in Herberg de Zwaan. De presentatie is om 14:00 uur. De aanschaf van het boekje is tevens een uitnodiging om bij die presentatie aanwezig te zijn. Daar wordt verteld over het boek, komen drie verhalen aan bod en is tussendoor sprookjesachtige muziek te beluisteren. In de Heerskamer zijn tevens de acht originele schilderijtjes van de illustraties bij de verhalen te zien. Wie nu het boekje bestelt krijgt er een mooie boekenlegger bij cadeau. Zolang de voorraad strekt.

  • Sprookjes van Deirdre
  • Dimphy Timmers
  • Uitgegeven door Peter van Noort in samenwerking met Ameland Pers Uitgeverij
  • ISBN 978 90 79945 09 2
  • 18 mei 2024 - nu al wel te bestellen
  • € 12,50


Geen opmerkingen: