vrijdag 5 april 2024

Column - Labbekakker

Twee keer haalde Ameland deze week de voorpagina. Het ging over traditie, organisatie, vergunning, politie-inzet, noodbevel, persbericht en statement. PowNed hoofdman Dominique Weesie was er als de kippen bij om voor de Pow camera te roepen hoe verbijsterd hij is over wat de Leeuwarder Courant allemaal boven water haalde. Weesie heeft gelijk dat verbijstering op zijn plaats is, maar dan voor de wijze waarop hij reageert, waarop Pow te werk gaat, waarop Aryan Parsa tijdens carnaval al reageerde en de opruiende taal en malle vergelijkingen die hij spraakwatervalt. De verbijstering slaat wederom toe als hij de chauffeur, die vorig jaar 5 december op de pier bij Nes op mensen inreed, op afstand van Pow zet. Tegen de chauffeur is een aanklacht ingediend en Weesie weet niet hoe snel hij moet roepen dat die man, met het PowNed team Parsa plus cameraman in de auto, niet in dienst was van PowNed. De chauffeur was ingehuurd als beveiliger. Hij ontpopte zich als iemand die het hoofd niet koel wist te houden. Weesie staat niet voor de door hem ingehuurde medewerker. Weesie laat hem vallen als een baksteen. Weesie verwijt burgemeester Leo Pieter Stoel labbekakkerig gedrag, maar in deze kwestie is er maar één een labbekak en dat is Dominique Weesie van PowNed. 

Het is droevig om te moeten constateren dat er iets is veranderd waardoor het nooit meer wordt zoals het was. We kunnen het wiel niet meer niet uitvinden. Adieu dan, fijne traditie. Het is tijd om in een hoekje te gaan zitten janken, vloeken, schoppen en spijt hebben dat het gegaan is zoals het is gegaan. Laten we hopen dat de Amelander denktank met iets komt dat neigt naar een goed plan. Ameland heeft een harde les geleerd en de PowNed crew heeft meer dan bewezen alleen slecht in de zin te hebben. Die roze plopkap grappenmakers snappen geen drol van de traditie en het ergste van alles is dat ze nooit van plan zijn geweest er iets van te willen begrijpen. Weesie staat aan het hoofd van een club liegende, manipulerende en opruiende treiterkonten.


Uiteindelijk valt er slechts één grote waarheid uit zijn mond op te tekenen: dat PowNed geen journalistieke organisatie is. Zo is het. De club heeft slechts talent om een groep huilende wolven te mobiliseren en clicks te genereren. Het is een stel labbekakkers met Weesie als hoofd labbekakker. Niet dat Ameland met die waarheid ook maar iets opschiet.

Jeanet de Jong

Geen opmerkingen: