dinsdag 26 oktober 2021

Herdruk Ameland aan Tafel

Ameland aan Tafel
De plannen voor een herdruk van Ameland aan Tafel van Ria Evers-Dokter worden steeds concreter. Achter de schermen wordt druk overlegd, gecijferd en heen-en-weer gemaild. Ria wont inmiddels alweer een paar jaar op Bonaire, zodat een koffietafelgesprek om alles eens door te nemen niet aan de orde is. Van de technische mogelijkheden zoals chat, app en mail wordt dankbaar gebruik gemaakt. Eigenlijk zijn we er wel uit - 'we' is de uitgever Ameland Pers uitgeverij en Ria - dat het boek er weer moet komen. Nu is alleen nog de vraag hoe groot de oplage moet zijn.

Ameland aan Tafel is een boek vol gerechten, recepten en verhalen rond eten en drinken op Ameland. Begrippen in het dialect worden uitgelegd en gezegdes van Ameland staan er met verklaring en al in. Het draait allemaal om wat er op Ameland op Tafel stond en nog immer regelmatig staat. Wie houdt er bijvoorbeeld niet van bóffe'd of bolster? En lekkernij die op west Ameland net iets anders is dan om oast. Linda Vloedgraven maakte er de leukste illustraties bij.

De eerste editie kwam in 2015 uit en was niet voor niets in korte tijd uitverkocht.

Het laten drukken van een tweede en herziene editie - er is aan de kant van de adverteerders nogal wat veranderd en er worden een paar opmerkingen over de inhoud verwerkt in de tekst - is altijd een risico. Het was toen een succes, maar raken we nu die boeken ook kwijt? 

Daarom inventariseert de uitgever hoe groot de belangstelling voor dit boek is. Het boek zal tussen de 19 en 20 euro gaan kosten. 

1 - Zou je dit boek willen hebben? Laat het weten via het Contactformulier in de rechter kolom van deze pagina. Je mag ook een mail sturen naar de uitgeverij: info@persbureau-ameland.nl Afspraken over betalen en ophalen worden later nog gemaakt.

2 - In het boek zit een dubbele pagina met een tekening van het eiland met daarop QR-codes die verwijzen naar Amelander bedrijven. Die QR-codes worden vernieuwd. Wil je daar met jouw bedrijf bij staan, neem dan contact op. Zo'n prachtig plekje kost je € 55,-- euro en er is maar een beperkt aantal beschikbaar.

3 - Tot slot kunnen bedrijven paginagroot in het boek komen te staan. De kosten daarvoor zijn € 225,--. De pagina moet kant en klaar worden aangeleverd in pdf op een staand formaat van 148 x 210 mm. Er zijn 7 pagina's beschikbaar voor zo'n advertentie. Bedrijven die al in de eerste editie staan en ook in de heruitgave present willen zijn betalen € 175,-- als de advertentie onveranderd geplaatst kan worden. 

1-2-3 Ameland aan Tafel!

Met de leukste illustraties van Linda Vloedgraven

Voorbeeld van een advertentie in de eerste druk

De kaart van Ameland met de QR-codes


Geen opmerkingen: