zondag 10 november 2013

Het geheugen van Herman Blauw

Het mooiste meisje van de klas verdwijnt spoorloos tijdens een schoolreisje naar Ameland. Twee klasgenoten worden daar 25 jaar na dato mee geconfronteerd als een misdaadjournalist de vermissing als cold case oprakelt. Wat is er destijds precies voorgevallen? Een van de klasgenoten is de inmiddels gefortuneerde publicist Herman Blauw. Bij hem staat op een dag misdaadverslaggever Karel L. van Gelderen voor de deur met een cameraman aan zijn zijde. De televisieman blijkt niet te twijfelen aan de betrokkenheid van Herman bij de verdwijning van Dorien. Herman stuurt de misdaadverslaggever weg en zoekt steun bij zijn beste vriendin Antoinette. Om te achterhalen wat er in de jaren tachtig met Dorien is gebeurd, besluiten Herman en Antoinette op onderzoek uit te gaan. Dit brengt hen uiteindelijk in Istanbul. Het geheugen van Herman Blauw is een meeslepende literaire thriller over de rol van herinneringen, vriendschap en verraad, onmogelijke liefde en de terreur van misdaadjournalistiek. 

De Boekenbalie schrijft over het boek: "Het is een meesterlijk geschreven boek vol verrassende wendingen en tragische, soms tragikomische climaxen met een bijzonder spannende ontknoping." 

Ronald Ohlsen is dichter en romanschrijver. Het geheugen van Herman Blauw is zijn derde roman.

Het is via het tweedehands circuit nog wel te vinden (november 2022).

  • Het geheugen van Herman Blauw
  • Ronald Ohlsen
  • Passage Uitgeverij
  • ISBN 9789054522799
  • 2013

Beleef je plezier aan dit blog en helpen de posts je op weg uitgaven over Ameland te vinden? Doneer dan op Ko-fi een kopje koffie van € 2,-- als waardering voor de blogger 💜.  Klik hier voor de link.

Geen opmerkingen: