vrijdag 17 mei 2019

Lot en Bas naar Ameland

Lot en Bas naar Ameland
‘Lot en Bas naar Ameland’ is een rijk geïllustreerd boek met korte teksten op rijm, foto’s en liedjes. Het gaat over twee kinderen die met hun ouders op vakantie gaan naar Ameland.

Het boek is gemaakt naar een idee van Nel Verbeek, die geboren en getogen is op Ameland. Nel was aan het verhaal begonnen, maar ze heeft het niet af kunnen maken. In 2014 overleed ze plotseling.

Joke Pars nam daarna het initiatief om het prentenboek af te maken. Joke zorgde verder voor de tekst, Nel's vader Gert Jan Verbeek verzorgde de foto's en Annelotte Verweij, een vriendin van Nel, maakte de illustraties.

 

Het resultaat is een kleurrijk prentenboek, dat laat zien hoe leuk en spannend het is om naar het eiland op vakantie te gaan. In het boek zijn ook verwijzingen te vinden naar jeugdherinneringen van Nel en de familie Verbeek. 

 

'Lot en Bas naar Ameland' kost € 12,50.

De opbrengst is volledig bestemd voor de Stichting Klei & Zand, opgericht door de familie Pars en de familie Verbeek. De stichting biedt op allerlei manieren hulp aan kinderen en jongeren met psychische problemen.

Lot en Bas zijn te volgen via een eigen Facebookpagina.




Geen opmerkingen: