maandag 24 mei 2021

Nieuw project: Ameland Huuskes

Jasper Vaessen met proef van De Welvaart
Jasper Vaessen uit Groningen en Ameland Pers uitgeverij hebben een nieuw project onder handen. Jasper, gediplomeerd theaterdecor ontwerper en –bouwer, maakt Ameland Huuskes, bouwplaatjes van karakteristieke Amelander bouwwerken. Rond 21 juni 2021 komt de eerste serie op de markt. Ameland Pers uitgeverij geeft ze uit. 

De tekenaar legt de laatste hand aan het Sorgdragershuuske, een huisje in de Oosterlaan, de hervormde kerk in Nes, De Welvaart en De Zwaan en nog vier huisjes. De eerste serie bestaat uit 9 gebouwen, uitgewerkt tot een bouwplaatje op A5 formaat. Het is zeker niet de laatste serie, want van alle dorpen zijn er huizen te over die geschikt zijn voor de enkele centimeters hoge modelletjes van karton. Jasper heeft De Welvaart en De Zwaan al even als voorbeeld gebouwd; de ontwerpen zitten in de afwerkingsfase. Er worden nog details toegevoegd, waardoor ze er nóg leuker uit komen te zien.

De kaarten komen straks voor € 3,00 op de markt. 
Je kunt nu al de complete eerste serie van 9 bestellen. Wie voor 12 juni 2021 € 20,-- betaalt onder vermelding van Ameland Huuskes serie 1, krijgt de hele serie van 9 t.w.v. € 27,-- voor twee tientjes. Bestellen kan via dit e-mail adres, betalen gaat via een betaalverzoek/ Tikkie, dus zet je 06 nummer erbij. 

Of maak € 20,00 over op IBAN NL03 RABO 0136 9369 38 (BIC
 RABONL2U) onder vermelding van Ameland Huuskes serie 1 + voor- en achternaam. De bestelde serie kan na 21 juni worden afgehaald op Westerlaan 8 in Hollum.
Serie 1 bestaat uit
1. 
Westerlaankerk

2. De Zwaan
3. Sorgdragerhuuske
4. De Welvaart

5. Westerlaan 8
6. 
Oosterlaan 22 

7. Oudste huisje van Ameland

8. Hervormde kerk Nes

9. Hét icoon van Ameland, de vuurtoren


Geen opmerkingen: