vrijdag 4 februari 2022

Verbonden met Blierherne

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de nieuwbouw van Blierherne is het boekje 'Verbonden met Blierherne' nog een keer geactualiseerd, met onder meer aandacht voor de zomerkampen van Blierherne. ‘Verbonden met Blierherne’ vertelt de geschiedenis van een bijzondere kampeerboerderij op Ameland. 

Bijzonder vanwege de vrije ligging, maar ook door de sfeer. Duizenden jongeren uit Friesland en Groningen hebben er ver tot in de jaren tachtig zomerkampen meegemaakt. Kampen die vaak indruk hebben gemaakt door de verbondenheid die er ontstond. 
Blierherne is tevens een geliefde plek voor scholen, sportclubs en families. Veel bezoekers komen jaarlijks terug.
Blierherne werd in 2010 vervangen door nieuwbouw op het eigen terrein. Voor journalist en fervent gebruiker Durk Geertsma uit Julianadorp reden om de geschiedenis van het huidige gebouw te beschrijven. Aan de hand van vele interviews met gebruikers en bestuursleden schetst hij een beeld van het gebouw, de zomerkampen en huidige huurders.   

In deze vierde geactualiseerde druk wordt ook stilgestaan bij de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, zoals de herstart van de eigen zomerkampen, de overdracht van de grond aan een nieuwe eigenaar en de plaatsing van zonnepanelen. 
Het boekje heeft 108 pagina's en is alleen te bestellen via info@blierherne.nl Verzendkosten bedragen 4,10 euro (Nederland 2022). 
  • Verbonden met Blierherne
  • Durk Geertsema
  • Uitgeven door Durk Geertsema
  • ISBN 978 90 812764 2 9
  • Vierde en herziene druk
  • Februari 2022
  • € 15,--
Beleef je plezier aan dit blog en helpen de posts je op weg uitgaven over Ameland te vinden? Doneer dan op Ko-fi een kopje koffie van € 2,-- als waardering voor de blogger 💜.  Klik hier voor de link.

Geen opmerkingen: