dinsdag 15 februari 2022

De Wadden bijeen Gedicht

Pieter van Heiningen schrijft gedichten over de plekken waar hij van houdt. Dat is De Veluwe en dat zijn de Waddeneilanden. In zijn nieuwste gedichtenbundel 'De Wadden bijeen Gedicht’ staan meer dan 70 gedichten over de wadden, over Texel, Vlieland en Ameland. Over de vuurtoren, de duinen, de Ho’n (helaas geschreven als Hön, het Woa’deboek schrijft het als Ho’n, dus dat hou ik maar aan als dé schrijfwijze), weemoed, strand, zon, kleur en het Oerd.

Pieter van Heiningen: “Als trouwe bezoeker van de Waddeneilanden heb ik me altijd erg verbonden gevoeld met deze eilanden en dit prachtige gebied. Daaruit is in feite deze bundel ontstaan.”


In 'De Wadden bijeen Gedicht' beschrijft Pieter van Heiningen zijn gevoelens en gedachten in ruim 70 gedichten. In vier thema's komen diverse onderwerpen aan de orde. Achtereenvolgens maakt de lezer kennis met 'Ochtend & Avond, Strand & Duin, Wolken & Wind en Zee & Golven. De bundel sluit af met gedichten over Texel, Vlieland en Ameland. Deze eilanden bezoekt Pieter van Heiningen regelmatig. Hij wil met deze gedichten de lezers raken en zijn gevoelens met hen delen. Pieter van Heiningen is op zijn tochten altijd gewapend met zijn camera om zo de mooie beelden vast te leggen, die hij vaak gebruikt bij zijn gedichten.


Uit Wadden bijeen Gedicht


Het boek is te koop via de uitgever en via de boekhandel.

  • De Wadden bijeen Gedicht 
  • Pieter van Heiningen
  • Uitgegeven via mijnbestseller.nl
  • ISBN  9789403651842
  • € 14,36
  • Februari 2022

Geen opmerkingen: