maandag 9 mei 2022

De Zoete Zusjes genomineerd door Kinderjury 2022

'De Zoete Zusjes gaan op vakantie' van Hanneke de Zoete is genomineerd voor de Kinderjury 2022 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Dat heeft Stichting CPNB bekendgemaakt. Het boek is uitgegeven door Kosmos Uitgevers en behoort tot de bestverkochte kinderboeken van 2021 met ruim 55.000 verkochte exemplaren. 'De Zoete Zusjes gaan op vakantie' gaat over een vakantie van de familie Zoete naar Ameland. De Amelander vuurtoren staat dan ook op de voorkant van het boek. Ze beleven diverse avonturen op het eiland. Lees hier over het boek. 

Elk jaar stemmen tienduizenden kinderen op hun favoriete boek, in de leeftijdsgroepen 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de prijs van de Nederlandse Kinderjury.

 

De genomineerde boeken in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar zijn:

  1. De magische halsband van Thomas van Grinsven & Rutger Vink (Kosmos Uitgevers)
  2. De Zoete Zusjes gaan op vakantie van Hanneke de Zoete (Kosmos Uitgevers)
  3. Dwars & Co van Rico Hop (Lannoo)
De feestelijke uitreiking vindt plaats op zondagmiddag 22 mei in de Bibliotheek Neude in Utrecht.

Over De Zoete Zusjes gaan op vakantie

Ga met de Zoete Zusjes mee op reis naar een prachtig eiland. Spreken ze daar wel Nederlands? Dat maakt niet uit, als er maar genoeg te doen is! Je kunt er strandjutten, ijsjes eten, fietstochten maken, mee met de vissersboot, wadlopen en zelfs zeehonden zien. Samen met papa, mama en broer Bram beklimmen Saar en Janna een oude vuurtoren, wandelen ze over een blotevoetenpad en bezoeken ze het Juttersmuseum. En wat vindt Saar in zee? Is dat soms flessenpost? Het wordt een vakantie om nooit te vergeten.


Vuurtoren
Het boek is te koop in de Amelander boekhandels en in de vuurtoren.

- Update 22 mei -
De Zoete Zusjes hebben uiteindelijk de prijs niet gewonnen. Een recordaantal van maar liefst 52.448 kinderen stemden op hun favoriete boekDe winnaar werd De magische halsband.

 

Geen opmerkingen: