zaterdag 13 mei 2023

Wadden Reisdagboek

Wadden Reisdagboek
Visit Wadden is een uitgave van Visit Wadden. Het is een boekje in zakdoek formaat. Het reisdagboek begeleidt je door het mooiste natuurgebied van Nederland: de Waddenkust en de eilanden van het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed. Het brengt je langs dorpen, kerken, terpen en wierden, de zeedijk en de buitendijkse kwelders. Naar plekken waar de wind door je haren waait, je de zee ruikt en je de vogels ziet neer. 

Het reisdagboek laat je kennis maken met de verrassende smaken en verhalen van het Wad. Er is geen vaste route en geen bucketlist die je moet afvinken. Het Waddengebied is veelzijdig en dynamisch. Altijd in beweging. In ieder seizoen beleef je een ander avontuur. Dit reisdagboek biedt je genoeg inspiratie om de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen én de vijf Waddeneilanden op een andere manier te ontdekken. Het Waddengebied is het beste decor om de tijd in te verliezen. Kortom: ontdek Wad, bewaar Wad. 

Het reisdagboek is vanaf 15 mei te verkrijgen bij de lokale ondernemers in het Waddengebied, de VVV’s en de toeristische informatiepunten.

Van Ameland staat de vuurtoren er vanzelfsprekend in. En verder van alle eilanden de bijzonderheden. Ook verhalen. Rixt van het Oerd wordt genoemd, Doodemanskisten van Terschelling en Sommeltjes van Texel. Helaas worden ze in het Reisdagboek Sommetjes genoemd, maar het zijn toch echt de Sommeltjes. Het Wadden Reisdagboek zelf is klein, daar kunnen alle sagen en legenden van de eilanden geen plek in vinden. Er wordt dan ook verwezen naar de website. In dit geval naar www.visitwadden.nl/sprookjes-sagen. Je komt op die pagina meteen Rixt van het Oerd tegen en meer sagen van de Waddeneilanden. 


De Koning krijgt een Wadden Reisdagboek
Het Wadden Reisdagboek zelf is klein, aar het verwijst naar websites waardoor er een schat aan informatie is gekoppeld aa dit kleine boekje. Tijdens het streekbezoek aan aan de Waddeneilanden op 9 en 10 mei 2023, kreeg KoningWillem-Alexander op Vlieland het Wadden Reisdagboek aangereikt. Als je het boekje ziet lijkt het wat klein voor de grote titel Wadden Reisdagboek. Het kost enige bestudering van het kleine boekje om te ontdekken wat het allemaal ontsluit. Op de foto zie je Koning dan ook kijken naar een klein boekje. Is dit alles? Ja, dit is alles. Klein maar fijn. Sla het open en lees erin en er gaat een Wadden wereld voor je open.

  • Wadden Reisdagboek
  • Grote redactie
  • Veel fotografen
  • Uitgegeven door Visit Wadden
  • 15 mei 2023


Geen opmerkingen: