vrijdag 11 augustus 2023

Wadden ABC

Wadden ABC
Het Wadden ABC komt van Terschelling, maar wat voor Terschelling geldt, wat het Wad betreft, gaat grotendeels ook voor Ameland op. Bovendien komt Ameland een paar keer in het boek voor. Dus heeft het een plekje op dit blog verdiend.

Dit boek is een ode aan de Waddenzee. 
Bij elke letter van het alfabet is een verhaal geschreven in een meeslepende, informatieve stijl. De prachtige illustraties dompelen je onder in de wonderlijke wereld van de Waddenzee. Het vertelt over de vulkaan diep onder de grond, over de krab, lepelaar, het nonnetje en de Japanse oester en over vele andere dieren en bijzonderheden van het Wad. De Waddenzee wordt zo meer dan alleen een grijze massa in een bak water. 

Je leert gegarandeerd allerlei nieuwe dingen over het Unesco Werelderfgoed Waddenzee. In zijn voorwoord zegt Ruben Smit, de filmmaker van onder andere WAD: “In dit boek kun je aan de hand van de voortreffelijke teksten van Marloes Fopma en de heerlijke aquarellen van Frans Schot worden meegenomen naar de Wadden. Het gevoel en de beleving ervan is nergens ver weg. De precieze informatie is zelfs voor kenners nog van waarde. En wat me het meeste treft: het Waddengebied wordt beschreven met al zijn juiste, unieke kracht.” 

Marloes Fopma is verhalenjutter van Terschelling. Ze schrijft en vertelt verhalen over het Waddengebied. Eerder bedacht en schreef ze het 'Terschelling ABC prentenboek' en 'Vogels van de Wadden'. Kunstenaar Frans Schot maakte de unieke aquarellen.

Koop het boek in de boekhandel of bestel het via deze link.

  • Wadden ABC
  • Marloes Fopma - Tekst
  • Frans Schot - Illustraties
  • Uitgeverij Eilandwijs
  • ISBN 9789083162935
  • 1 augustus 2023
  • € 27,95


Geen opmerkingen: