vrijdag 2 september 2022

Terebinth - Funeraire fietstocht op Ameland

Terebinth is een magazine voor iedereen die geïnteresseerd is in funerair erfgoed in Nederland. Het behoud van begraafplaatsen, grafmonumenten en gedenktekens staat centraal. Ook vind je er artikelen over de historische, juridische en maatschappelijke context van begraafplaatsen en kerkhoven en van personen die daar begraven zijn en herdacht worden. Het blad verschijnt vier keer per jaar.

In het septembernummer van 2022 staat een funeraire fietstocht op Ameland, langs waardevolle monumenten op de dodenakkers van het eiland. Ooit van het Doademansdiekje gehoord? Of van de duingraven op Engelsmanduun? De Funeraire fietstocht van Terebinth vertelt erover. De tocht gaat langs het paardengraf, langs Hidde Dirks Kat, langs grafstenen van commandeurs en hun vrouwen en vertelt over Tjalling, die als Calixtus Menalvus Valerius de Rotte op het kerkhof van Hollum ligt. De tocht voert langs de begraafplaats in Ballum en gaat naar de verschillende begraafplaatsen in Nes, waaronder die met de oorlogsgraven. "Zo zijn we van de graven van walvisvaarders uit de achttiende eeuw gefietst naar de grafmonumenten van de oorlogsslachtoffers uit de twintigste eeuw. Hun band is de zee, steeds weer de zee.."

Wil je alleen dit nummer van Terebinth bestellen, dan kun je een proefexemplaar aanvragen voor € 5,--.

Bezoek via deze link de website van Terebinth.

  • Terebinth
  • Funeraire fietstocht op Ameland
  • Korrie Korevaart - Tekst en Foto's (tenzij anders vermeld)
  • Uitgegeven door de Stichting voor funerair erfgoed
  • September 2022
  • Proefnummer € 5,--
Beleef je plezier aan dit blog en helpen de posts je op weg uitgaven over Ameland te vinden? Doneer dan op Ko-fi een kopje koffie van € 2,-- als waardering voor de blogger 💜.  Klik hier voor de link.

Geen opmerkingen: