vrijdag 4 november 2022

Ameland aan Tafel bijna klaar

Ameland aan Tafel van Ria Evers-Dokter is naar de drukker. Het gewilde kook- en verhalenboek wordt herdrukt. Het is een iets gewijzigde herdruk en dat komt vooral door de sponsoren die zijn gewijzigd. We treffen een aantal sponsoren die ook bijdroegen aan de eerste editie en er is een aantal nieuwe aangeschoven. Hun bijdragen maken de uitgave mede mogelijk. 

De herdruk zit al even in de pen en de offerte voor de herdruk werd een jaar geleden opgevraagd. In dat jaar is er veel veranderd en is veel duurder geworden. Zo ook de drukker en boekbinder. Dat betekent dat de verkoopprijs van Ameland aan Tafel € 21,50 wordt. De voorinschrijvers en voorbestellers krijgen het boek volgens de afgesproken prijs.

Ria's boek is die prijs natuurlijk dubbel en dwars waard. Het is een fantastisch kookboek, een gezellig leesboek en zelfs een luisterboek èn een handwerkboek. Het fantastische haakpatroon van ouderwetse pannenlappen staat erin, met dank aan Linda Vloedgraven. Het draait eigenlijk allemaal om wat er op Ameland op tafel stond en nog regelmatig staat. Wie houdt er bijvoorbeeld niet van bóffe'd of bolster? Een lekkernij die op west Ameland net iets anders is dan om oast. Linda maakte ook de leukste illustraties bij de verhalen en recepten. De eerste editie kwam in 2015 uit en was in korte tijd uitverkocht. De tweede editie van Ameland aan Tafel ligt binnenkort in de winkels. 

Ria Evers-Dokter van Ameland woont op Bonaire. Mocht iemand die kant op gaan en voor haar wat boeken mee willen nemen, neem dan graag contact op.

Geen opmerkingen: