dinsdag 3 oktober 2023

TE KOOP - Boeken over Ameland - 6 -

Er zijn nog enkele boeken over Ameland in de aanbieding, nummers 16, 17 en 18. Belangstelling? Neem via mail, Facebook of telefoon contact op. 

Via deze link kom je op Boeken TE KOOP - 5 - en van daar op de eerdere nummers.

€ 8,--
16. 
Onrust rond het winkeltje’ is een kinderboek van 84 pagina’s dik. Marit en Maarten wonen op Ameland. Ze komen ook wel eens in Leeuwarden, want daar zit hun tandarts, maar het liefst zijn ze thuis. Ze wonen nog maar een jaar op het eiland, maar voelen zich al helemaal eilander. Ze gaan naar het Oerd, naar de molen, naar de boerderij. In het boekje staan prachtige illustraties van de Phenix, een commandeurshuisje, de kinderen, de duinen en het strand en beleven van alles.
Het verhaal wordt geschikt geacht voor jongens en meisjes van 8 t/m 11 jaar. € 8,-- Bekijk hier de mooie illustraties.

€ 10,--
17. 
100 jaar "Onderlinge" Ameland is een boek dat in 1988 werd uitgegeven ter ere van het honderdjarig bestaan van "de Onderlinge Verzekering Maatschappij Ameland anno 1888 w.a.". Het boek vertelt de ontwikkeling van het eiland en de bijzondere branden die er in het honderdjarig bestaan van de verzekeringsmaatschappij zijn geweest. Verschillende aspecten van het verzekeren van onroerend goed komen aan de orde. Burgemeester Michiel Zonnevylle schreef het voorwoord. Als nieuw. € 10,--

€ 5,--
18. 50 jaar Loon- en Aannemersbedrijf Nagtegaal. 
In 2007 gaf Loon- en Aannemersbedrijf Nagtegaal een boek uit over het familiebedrijf: '50 jaar Loon- en Aannemersbedrijf Nagtegaal - Sterk in buitenwerk'. Wat begon met twee paarden en een maaimachine is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan twintig werknemers, een royaal bedrijfsgebouw bij de Ballumerbocht en een groot wagenpark. Het boek toont in foto´s en fotobijschriften de ontwikkeling van het bedrijf van Willem en Alie Nagtegaal, dat tegenwoordig wordt voortgezet door zoons Gerrit Willem en Klaas Hendrik.
Burgemeester Albert de Hoop schreef het voorwoord. 
Als nieuw. € 5,--.

Geen opmerkingen: