zondag 31 maart 2024

WPDetails #22

WPDetails
'WPDetails' is het personeels- en relatiemagazine van Wagenborg Passagiersdiensten. Het thema van nummer 22 heeft als thema Natuur. Op de voorkant staat een luchtfoto van het Wad met wadlopers.

WPDetails laat de lezer in elk nummer kennismaken met een collega rederij, in dit nummer is dat Magnetic Island Ferries in Australië.

Ger van Langen, directeur Wagenborg Passagiersdiensten, schreef het voorwoord. We hebben een grote verantwoordelijkheid, schrijft Ger, om de natuur op de eilanden in stand te houden.

We zien de reizigers die een rol spelen in De Overtocht, De Oertocht van Omrop Fryslân in dit nummer terug. We kunnen lezen over de buckfastbij op Ameland. Op pagina 11 krijgen we een inkijkje in de positieve werking van de natuur. Op de volgende pagina's zien we de rubriek 'Testvaart', iemand van een van de eilanden vaart mee en al varende ontrolt er een gesprek over, in dit geval, de natuur, reizen en werken in het Waddengebied. In dit nummer is dat met dominee Anne-Meta Kobes-Gerritsen.

In de rubriek 'Collega's aan het woord' spreken collega's over de variaties in de jaargetijden, in de gastcolumn wordt geschreven over het 'Dochter-Vader eiland', uitstootcompesatie komt aan bod en de camping voor natuurmensen legt in een paar pagina's wat dat voor een camping is. Vogelwachters, de smid, het nieuwe 'De Kweekertjes', een column van Ger van Langen, 'In gesprek met één van de laatste walvisvaarders', De Tuin, welke evenementen sponsort Wagenborg, Natuurcentrum, Robert Pater van Staatsbosbeheer, de VVV's van Schier en Ameland en wat WPD doet voor het milieu. Er is veel te lezen in nummer 22. Dit en nog meer.

Fabian Wildervank en Richard Thomassen vertellen over het reserveren bij de veerdienst van Wagenborg. Er staat een artikel in over Natuurmonumenten en het behoud van de mooie veelzijdige natuur van de Waddeneilanden en in de rubriek 'Vaste reiziger' staat Lida van 't Land-Overbeek op de achterkant. Zij woont op Schiermonnikoog en reist regelmatig heen en weer naar haar man die in een woonzorgcentrum in Kollum woont.

WPDetails wordt gratis huis aan huis bezorgd op de eilanden Schiermonnikoog en Ameland. Jaargang 9 nummers 22 kwam eind maart 2024 uit.

  • WPDetails #22
  • Uitgegeven door Wagenborg Passagiersdiensten
  • Jaargang 9 - Voorjaar 2024

Geen opmerkingen: