maandag 24 januari 2022

Getijdenkalender Ameland 2022

Staatsbosbeheer Ameland heeft afgelopen week een getijdenkalender van Ameland huis aan huis op alle Amelander postadressen laten bezorgen. Op de kalender staan onder enkele fraaie natuurfoto's de hoog- en laagwater tijden van de Waddenzee bij Nes van het jaar 2022. Die tijden zijn niet op alle locaties hetzelfde; de Noordzee loopt vooruit op de Waddenzee. Tussen de tijd van de Waddenzee bij Nes, de waterstand van de veerdam en jachthaven, en het badstrand Nes aan de Noordzeezijde van het eiland zit een verschil van 45 minuten. Bij Hollum in het Amelander Gat is het ongeveer een half uur eerder hoog water dan bij de veerdam voor Nes. De waterstanden van het Amelander Gat staan op de kalender van Faber-Wijnberg

Bij de VVV Ameland kantoren en op de recreatieparken worden nog wat getijdenkalenders gebracht voor die mensen die geen woonadres op het eiland hebben, maar wel geïnteresseerd zijn in de watertijden. Je kunt er ook een ophalen bij het SBB kantoor aan de Ballumerweg 44 te Nes.

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Staatsbosbeheer, kijk dan op www.hartvoorameland.nl en op www.boswachtersblog.nl/ameland/.

  • Getijdenkalender Ameland 2022
  • Uitgegeven door Staatsbosbeheer Ameland
  • Januari 2022
  • Gratis

Geen opmerkingen: