woensdag 19 januari 2022

Vertellingen van Elise

Maanden lagen ze in een plastic bak met deksel, ergens in een hoekje op de zolder. Door de publicatie van een verhaal over Lise de Boer-Jongsma in Ameland in Zicht magazine nummer 26 was er vernieuwde belangstelling voor het gele boekje vol verhalen uit haar jeugd. Het magazine kwam niet lang voor haar overlijden in oktober 2021 uit.

Ik wist dat ik er nog een stuk of 20 van had, maar waar? Nergens kon ik ze vinden, tot ik deze week een achterafhoekje op zolder leeghaalde om, nu het dak van het huis aan de Westerlaan klaar was, de schuinte eens goed schoon te maken en definitief in te ruimen. En daar stond hij, de plastic bak met deksel, met een aantal mooie boeken erin. Toen ik de bovenste twee boeken eruit haalde, zag ik de gele boekjes van Lise verschijnen. Ze zijn er nog en wie er een wil hebben kan contact opnemen. 

Ze kosten € 10,25 (met 6% btw zaten ze net onder het tientje, maar na de verhoging tot 9% btw komen ze er net boven). Af te halen op Westerlaan 8 in Hollum.

2 opmerkingen:

Roy zei

Ik zou er heel graag eentje willen. Ook omdat mijn vrouw familie is van Jongeman en roots op Ameland heeft. Wij zijn vanaf 19 feb een week op Ameland dus zou ik het graag ophalen.

Wad Verteller zei

Dat is helemaal goed. Dan hou ik er een voor u achteruit. Westerlaan 8 in Hollum. Laat maar weten wanneer u er een op komt halen.
Groeten Jeanet de Jong