woensdag 26 januari 2022

De Oerdheks van Ameland - een volksverhaal

De Oerdheks
Er komt een heel mooi boekje aan van Tara van der Meij, kleindochter van Klaas en Trijntje Robijn uit Ballum.

Tara is 17 jaar oud en zij heeft een jeugdboek geschreven over Rixt, de Oerdheks van Ameland. Ze heeft het boekje vorig jaar gemaakt als afstudeerwerkstuk aan de Burgemeester Waldaschool en kreeg er de hoogst mogelijke beoordeling voor, schrijft haar oud-mentor Klaske Kingma.

Klaske vond het werkstuk zó de moeite waard dat ze adviseerde om het ook echt uit te geven. Dat is in gang gezet en binnenkort is het zo ver. 

 

Tara heeft alles zelf gedaan, van de illustraties tot de tekst en het is een prachtig stukje werk geworden. Vanaf 25 februari is het te bestellen via de webwinkel van boekscout.nl  
Klaske Kingma is vol vertrouwen dat het boekje goed zal worden ontvangen en de uitgeverij denkt dat het een bestseller gaat worden.
Klaske: “Wat is er nou leuker dan een boek lezen over een volksverhaal van je favoriete Waddeneiland, waarvan er zelfs een standbeeld staat in Buren!” Wij van Ameland Boeken blog kunnen nauwelijks iets leukers bedenken en adviseren iedereen dan ook het boekje te bestellen. 

  • Tara van der Meij
    De Oerdheks van Ameland - een volksverhaal
  • Tara van der Meij
  • Uitgegeven via Boekscout
  • € 15,99
  • Februari 2022

 

 

Geen opmerkingen: