vrijdag 15 april 2022

Drie meter zand

Drie meter zand
Een thriller. In de nadagen van Napoleon wordt een klein Frans oorlogsschip in het zeegat van Ameland tot zinken gebracht door een Engels fregat. Het wrak, met haar kostbare lading, verdwijnt al snel spoorloos in de zeebodem, maar een Hollandse militair in Franse dienst overleeft het gevecht. Kapitein De Koning raakt tegen wil en dank verwikkeld in het verzet tegen Napoleon, de daarmee verweven smokkelarij, en uiteindelijk spionage voor de toekomstige koning Willem I. Tweehonderd jaar later vinden een zeiler en zijn vriendin op Ameland raadselachtige documenten in de nalatenschap van haar grootmoeder. Het persoonlijk logboek van kapitein De Koning geeft hun een onverwachte blik op het leven in 1811 en zet hen op het spoor van het wrak van de Arabelle. Ze zijn echter niet de enigen die geïnteresseerd zijn in wat er onder het zand verborgen ligt. Al snel reikt een spoor van geweld tot beide zijden van de Noordzee.

Ted Polet (1951) doorliep het gymnasium en ging in 1973 naar zee als stuurman. Later werkte hij als informaticus en kwaliteitsmanager, maar de zee liet hem nooit los. Hij is nog steeds actief als zeezeiler. Na zijn pensioen ging hij fictie schrijven, hetgeen in 2019 resulteerde in zijn debuutroman 'De Batavier' en een jaar later in de roman 'Het transport'. 

  • Drie meter zand
  • Ted Polet
  • Uitgeverij Palmslag
  • ISBN 9789493245396
  • 15 april 2022
Beleef je plezier aan dit blog en helpen de posts je op weg uitgaven over Ameland te vinden? Doneer dan op Ko-fi een kopje koffie van € 2,-- als waardering voor de blogger 💜.  Klik hier voor de link.

Geen opmerkingen: