vrijdag 30 december 2022

WPDetails #19

WPDetails #19
'WPDetails' is het personeels- en relatiemagazine van Wagenborg Passagiersdiensten. Het thema van nummer 19 is Rust. De rust straalt je vanaf de voorkant tegemoet, met Judith Graafsma in yogazit. WPDetails is een interessant blad dat een inkijkje geeft in de praktijk van een veerdienst en kennis laat maken met medewerkers en reizigers. Ook is er aandacht voor een collega rederij, in dit nummer is dat Ornö Sjötrafik AB, de veerdienst tussen het Zweedse eiland Ornö en Stockholm.

Marcel Mandos, artistiek leider van het Noord Nederlands Orkest is de schrijver van de gastcolumn. Hij gaat graag naar Schiermonnikoog met zijn gezin, om bij te tanken.

In dit nummer is ook aandacht voor de gasten in de serie Oertocht van Omrop Fryslân filmmaker Herman Zeilstra. Een zeer lezenswaard artikel gaat over de werfbeurt van de veerboten. Het is een mooi kijkje in de keuken. 

In nummer 19 staan ook de cijfers van de rederij. Afgelopen jaar zette Wagenborg 740.440 mensen over naar Ameland, lezen we uit het overzicht. Naar Schiermonnikoog waren dat er 335.837. De drukste veerboot naar Ameland was op 3 juni 2022 en de rustigste op 9 januari 2022. 

Fotograaf Ilja Zonneveld van Schiermonnikoog maakt een testvaart en de KNMR redders worden in het zonnetje gezet. Mooi is het verhaal over een bijzondere oversteek naar Schiermonnikoog en rustgevend dat over de yogalessen van Judith op Ameland. 

Tom Beijl en Margreet Halma vertellen wat Ameland heeft gebracht en Sanne en Thijs Otten vertellen dat elke dag op Ameland als vakantie voelt. Directeur WPD Ger van Langen mijmert over het begrip tijd en dat er ook tijd voor rust moet zijn. 

Er staat nog veel meer in dit nummer: Ameland rustgebied voor vogels, een lekker recept, de kloosterlingen van Schier, Jan Boelens die rustige plekjes vastlegt, opgroeien op een eiland, Eemshaven en tot slot de data van het Veerbootcafé. Nummer 19 mag er weer zijn. 

  • WPDetails #19
  • Uitgegeven door Wagenborg Passagiersdiensten
  • Jaargang 7 - December 2022

Geen opmerkingen: