vrijdag 9 februari 2024

Verhalenpad van Hidde Kat tweehonderd jaar na sterfdag

In de voorjaarsvakantie staat het Verhalenpad van Hidde Kat op 12 februari op het programma. Gids en verteller is Jeanet de Jong. Trek je warme jas aan, doe je muts op en sjaal om, hou je wanten bij de hand en doe het Verhalenpad. Met honderd procent leuke wandeling garantie.

Het Verhalenpad van Hidde Kat is een bijzondere, interessante èn grappige wandeling, met gruwelijke details. Het is een ontdekkingstocht - je leert onder meer waarom je nooit ijsberenvlees moet eten - van ongeveer anderhalf uur door Hollum, langs bekende plekken met onbekende weetjes en langs minder bekende pareltjes die iets met de commandeur ter walvisvaart Hidde Dirks Kat van doen hebben. Zonder verheerlijking van de walvisjacht, maar met een indringend inkijkje in een bijzondere bedrijfstak van een paar eeuwen geleden. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Kat in Hollum het aardse voor het eeuwige verruilde. We staan daar tijdens deze wandeling bij stil. Kat stierf op 17 januari 1824 op de leeftijd van 76 jaar.

Het Verhalenpad begint om 14:00 uur bij het beeld van Kat aan de H.D. Katstraat en gaat met tussenstops vol verhalen, feiten en hilarische anekdotes in een slinger door het dorp, om te eindigen in de Heerskamer van De Zwaan. In de gelagkamer op de noa'dhoek zal Kat ongetwijfeld wel eens een borreltje hebben gedronken, want Herberg De Zwaan stond er in zijn tijd ook al.

  • 12 februari 2024 - Verhalenpad van Hidde Kat

Deelname is € 10,--, kinderen tot en met 4 jaar gratis, 5 t/m 12 jaar € 5,--

Aanmelden voor deelname via 06 23 218 213. Bel dat nummer ook als u met een besloten groep het Verhalenpad wilt doen.
Spontane meelopers zijn welkom, mits er nog plek is (25 is het maximum aantal deelnemers).
Ook te boeken via VVV Ameland.


De verhalen zijn gebaseerd op het Dagboek en het Arctisch Kookboekje. 
Het dagboek is voor € 14,95 te koop in de Amelander Musea en boekhandels en het Arctisch Kookboekje is voor € 5,-- tijdens Verhalenpad aan te schaffen.

Geen opmerkingen: